Sverige...

I sverige skall alla invandrare må bra.
Dom skall vara glada att vi släpper in dom i vår nation.
Här kan dom börja leva sina liv.
Vi räddar dom från deras hemska tillvaro i sina hemländer där alla krigar och dör.
För Svea rike är guld och gröna skogar där alla kan må bra.

Den här bilden av Sverige tycks vara starkt etablerad i det svenska samhället. Individen has inte i åtanke utan generalisering erövrar tankesättet. Det kan verka som att man bortser från anledingar och personliga situationer när det gäller dessa immigrerade familjer och fokus hamnar istället på hur dessa sedan beter sig och blir uppfattade när de väl anländer och misslyckas i integrationsprocessen. Helt plötsligt blir det deras fel och vi skyller på hur de förstör samhället och "kan lika bra återvända". Det verkar inte finnas i en enda Svensk persons hjärna att tänka på hur ofantligt många familjer där mannen varit högt uppsatt i sitt hemland, och helt plötsligt måste fly av diverse anledningar, flyttar till en mörk barack i Sverige (landet där alla har möjlighet att må bra) och faller 100 grader i status och är helt plötsligt inte värd ett öre. Här ses dom som lägre än det lägsta och uppfattas som en börda framför som tillgång för landet. Det enda vi tycks se är det som står framför näsan på oss sparkar på en lycktstolpe på Rosengård. Men har ingen tänkt på varför den lilla svarthåriga pojken och sparkar på en lycktstolpe? Hur mår han? Varför är han här? När skall folk börja se individen?


det händer mkt nu

ingen ork att blogga. mina nära å kära ni får vänta ett tag. förlåt madde, ja ska snart skriva ner mitt liv igen, promise!


jobba träna plugga

2 veckor avklarade på småbrevs-avdelningen på jobb. en kvar.... ska väl klara att ta mig upp 5 på morronen ett par gånger till minsann.

vardag= jobba träna jobba träna jobba träna..och plugga



adjö


ett steg upp

aningens bättre idag. kanske pga träning? om så är fallet så funderar jag på att bli träningsnarkoman för resten av mitt liv. funderar även lite på hur jag skall kunna klämma in en hel natts sömn inatt..kommer hem från jobbet 22.00, och skall upp 05.15.. med en granne som vill förfesta varje dag tillsammans med sin monster stereo-bas, som oförnekeligen härstammar från en helt annan planet där ljudnivån verkar ligga på 100000000000000000000 decibel eller va de heter. så det här med att sova kanske kan uteslutas ur schemat, men det hade varit trevligt. Det roligaste i världen just nu är att jag äger typ noll kronor *flina*

ja ska åka å handla nu, men mina monopol-plast pengar. adjö!

ni vet verkligen inte

ni har inte en enda aning egentligen. ni har ingen aning om hur jag mår. ni ser mig inte på msn eller i telefon. saker är inte alltid som dom verkar.
 
ni har inte en enda aning.

Abort

Läste nyss att missnöjda kristdemokrater vill starta ett nytt parti som skall vara helt emot abort. Vilket jag personligen tycker är rent åt helvete. Är det bättre att ett barn får ett dåligt liv med dåliga oförberedda föräldrar än att det inte föds alls? Barnet lider inte av att det inte blir fött, för i andra månaden finns det inget barn ännu, bara en  partikel. Det kan förstöra både barnets och föräldrarnas liv om ett "oönskat" barn föds, så frågan kan ju ställas igen om det är värre att få ett dåligt liv eller att ta "död" på en partikel som skulle blivit en individ ett par månader senare...  Personligen tycker jag att det är så ofattbart självklart att man skall få göra abort. Kondomer kan gå sönder, p-piller kan vara osäkert, tjejer kan bli våldtagna.. Tycker detta partiet verkligen att våldtagna kvinnor som bli gravida skall föda dessa barn? Jag vet att det kanske är lite på svart och vitt att ta upp det värsta exemplet,och att det kanske inte riktigt kan jämföras med unga tjejer som "råkat" glömma att använda kondom etc, men jag tycker samma där. Tycker partiet att unga 14 åringar som blivit oönskat gravida ska föda sitt barn och förstöra hela sitt liv? Sabba hela skolgången, inte få ut allt av sina ungdom.. Tycker partiet att  "dom kunde tänkt på det innan dom slarvade med kondomen". Blir det helt plötsligt ett straff att föda barnet?

Över lag så tycker jag att åsikter emot abort inte har i åtanke det födda barnets och dess föräldrars bästa. Jag tycker dock inte att abort skall användas som preventivmedel, och att graviditet skall tas med större försiktighet och allvar bland unga för att kunna stoppa att fler aborter görs. Men den rätta vägen till detta är INTE at föbjuda abort.