Contradiction

Hon står självsäkert på gatan, i en vågad position som uttrycker modell-pose. Hon har byxor tajta som ormskinn, slanka höga stövlar upp till knäna, hård make-up och en liten jacka som lämnar lite till fantasin och en cigarett som hon oavbrutet drar halsbloss från.
Har ni bilden av henne i huvudet?
Lägg nu till slöjan...

Denna slöja på huvudet fick allt att verka så otroligt meningslöst. Om nu slöjan är till för att det är respektlöst att visa håret eller liknande, varför är det OK att visa hela kroppen och ge intryck av att man vill bli upplockad rakt upp och ner på gatan?
Kan jag då springa runt naken med en slöja på huvudet rakt genom mellanöstern (för att inte ge något land-namn)? För det är nästan så många slöjbärande människor gör i Malmö, många ser ut som tagna ur Prags bakgator/playboy.. med en liten slöja på huvudet... Vilken funktion utgör denna slöja då?
Är det bara för att behålla någon liten form av anständighet?
Jag har respekt för alla religiösa val och tänker inte ifrågasätta ämnet för övrigt, men när man var dag springer in i dessa vandrande motsägelser börjar åtminstone jag fundera..vad baktanken med slöjan egentligen är i vårt moderna samhälle?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback